Demet Evgar Kızı İçin Paylaştığı Video İle Duygulandırdı

Başarılı oyuncu Demet Evgar, geçtiğimiz mart ayında Levent Babataş ile dünya evinde girdi. Ağustos'ta kızı Mavi'yi kucağına alan Evgar, kızı için yazdığı mektubu seslendirip sosyal medya hesabından paylaştı. Söz konusu...

Başarılı oyuncu Demet Evgar, geçtiğimiz mart ayında Levent Babataş ile dünya evinde girdi. Ağustos'ta kızı Mavi'yi kucağına alan Evgar, kızı için yazdığı mektubu seslendirip sosyal medya hesabından paylaştı. Söz konusu paylaşım izleyenleri hem duygulandırdı hem de takdir topladı.

Demet Evgar'dan Duygusal Paylaşım

Demet Evgar, 'Dünya Kız Çocukları Günü' için sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kendi sesinden kızı için yazdığı metni okuyan Evgar, büyük beğeni topladı. Evgar, takipçilerini duygulandıran videoda şu ifadelere yer verdi:

Canım Kızım,

''Daha sen dünyaya gelmeden, karnımda küçücükken seninle birlikte haykırdık, “Dünya kadınlar için daha eşit olsun” dedik.

İleride benim yaşadığım dünyadan daha eşitlikçi bir dünyada yaşamanı arzuluyorum ve bu arzumu gerçekleştirebilmek için uzun yıllardır çabalıyorum. Pankartımı açıp, sözümü söylemeye başladığımda iki elim de seni tutmuş. Sanırım bunun sebebi, yakın zamanda geleceğin dünyanın kadınlar ve kız çocukları için daha iyi bir dünya olmasını istememdi. Senin sayende sözlerim daha net, sesim daha yüksek çıktı.

Annen olarak sana olan bir sorumluluğum var, senin kendi beğenilerini, kabullerini, tercihlerini sana bırakmam. Cinsiyetin kız olduğu için sana pembe pembe odalar döşemedik, pespembe takımlar, oyuncak bebekler almadık. Belki de isminin rengini, uçsuz bucaksız okyanus tonlarını, masmavi gökyüzünün yüzlerce tonunu pembeye tercih edeceksin. Belki de bebeklerle oynamak yerine, kamyonlar ya da elektronik aletler daha çok ilgini çekecek. Bale yapmayı da sevebilirsin, futbol oynamayı da. Baban da ben de sen hangisini tercih edersen yanında olacağız. Yeter ki arzuların, tercihlerin kalbinden geçen gerçeklerin olsun.

Sana bu özgürlüğü tanırken temennim yaşamın boyunca hiç bir baskı altında kalmadan kendini en iyi şekilde ifade edebilmen olur. Seçtiğin renk, giydiğin kıyafet, seçtiğin okul, oynadığın oyunu toplumun kalıp yargıları değil kendi öz iradenden belirlesin.

Maalesef geldiğin dünyada iyilik de var kötülük de. Hemcinslerinin verdiği mücadele de devam ediyor. Annen de bu mücadelenin bir parçası. Senin doğduğun dünya, benim doğduğum dünyaya göre daha eşit. O zamandan bu zamana zorluklarla kazandığımız haklarımız daha fazla, fakat yeterli değil. Dileğim, eğitimin temellerinin atıldığı minik ailemizde senin eşitlikçi bir anlayışla büyüyebilmen.

Canım kızım, bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Şimdi kucağımdasın. Parlak bakışlarınla bana bakıyorsun. Sonra bir gülüyorsun sanki dünya gülüyor. Tüm kız kardeşlerinle hakkını almaya hazır gibisin. Hakkın olan seni bulsun. Gerçeğin sana güç versin. Dünya kız çocukları günün kutlu olsun.

Annen''

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Demet Evgar (@temedragve)'in paylaştığı bir gönderi

Yaşam Haberleri