26 İlde Yapılan Bu Anketin Sonucuna Akşener Çok Şaşıracak

En son 25 Mart - 2 Nisan tarihlerinde 26 ilde araştırmalar yapılırken, AK Parti'nin oy oranı yüzde 38.8 ve CHP'nin oy oranı da yüzde 23.2 olarak belirlenmişti. HDP'nin yüzde 10.3'lük oy aldığı araştırmada, İYİ Parti yüzde...

En son 25 Mart - 2 Nisan tarihlerinde 26 ilde araştırmalar yapılırken, AK Parti'nin oy oranı yüzde 38.8 ve CHP'nin oy oranı da yüzde 23.2 olarak belirlenmişti. HDP'nin yüzde 10.3'lük oy aldığı araştırmada, İYİ Parti yüzde 8.9 ve MHP de yüzde 7.4 oy almıştı.

Bir aydan biraz daha fazla bir süre kalan seçimler için partili milletvekilleri liste sürecinde yoğun bir mesaiye de devam ederken yeni anketler kamuoyunu şaşırttı.

AK Parti'de Yükseliş Var! 

Asal Araştırma tarafından 25 Mart - 2 Nisan arasında yapılan son anketlerin sonuçları yayımlandı. Vatandaşlara "bu pazar bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu sorulurken, soruya yanıt verenlerin yüzde 38.8'i AK Parti cevabını verdi. Yüzde 23.2'lik kesim CHP'yi desteklediğini, yüzde 10.3'lük kesim HDP ve yüzde 7.4'lük kesim de MHP'yi destekleyeceğini aktardı.

Sonuçlar Akşener'i Üzebilir 

Anketteki en dikkat çekici sonuçlardan biri ise geçtiğimiz aylarda yüzde 18'lik oranları gören İYİ Parti'den geldi. Akşener'in 6'lı masadan kalması ve daha sonra tekrar dönüşüyle başlayan çalkantılı süreç, partinin oylarını ciddi oranda etkiledi. Asal Araştırma tarafından yapılan ankette İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 8.9 olarak ölçüldü.

Anketten çıkan sonuçlar ise şöyle oldu:

Seçim 2023 Haberleri