Ahmet Özal: İnsanlar İmza İçin 100-200 TL İstedi

Geçtiğimiz gün biten 100 bin imza yarışının sonunda Ahmet Özal, 1554 adet imza alarak cumhurbaşkanı adayı olamadı. Türkiye İttifakı'nın aday çıkardığı Ahmet Özal, katıldığı bir programda YSK'deki imza toplama sürecini...

Geçtiğimiz gün biten 100 bin imza yarışının sonunda Ahmet Özal, 1554 adet imza alarak cumhurbaşkanı adayı olamadı. Türkiye İttifakı'nın aday çıkardığı Ahmet Özal, katıldığı bir programda YSK'deki imza toplama sürecini aktardı.

Ben Malatya’da milletvekili seçildiğimde 120 binden fazla oy almıştım imza değil. Yani bu çok kolaydı aslında ama e-devlet’ten yapılması gerekirdi. İsim vermek istemiyorum ama internette gördünüz büyük partilerin otobüslerle seçmenlerini getirip oralarda imza verdiler. İmza verdirdiler daha doğrusu.

Daha sonra ise parti ismi vererek AK Parti'nin kendi çalışmaları olduğunu söyledi ve açıklamalarında insanların imza karşılığında para istediğini ekledi:

Son günlerde il ve ilçe seçim kurulları önünde insanlar birikmeye başladı. Biz de aradı arkadaşlar teşkilatlardan ‘efendim imza vermek için 100 TL istiyorlar, 200 TL istiyorlar’ dedi. Ben de dedim ki artık bırakın bu işleri bu doğru bir şey değil. 100 lira, 200 lira verip imza toplamak da demokrasiye yakışan bir şey değil.

Seçim 2023 Haberleri