AK Parti'de Bakanlar Hangi İllerden Aday Olacaklar?

AK Parti milletvekili listeleri için çalışmalarını hızlandırırken, üst komisyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında mesaiye başladı. Bakanlar için yapılan analiz çalışması da Cumhurbaşkanı'na sunulurken,...

AK Parti milletvekili listeleri için çalışmalarını hızlandırırken, üst komisyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında mesaiye başladı. Bakanlar için yapılan analiz çalışması da Cumhurbaşkanı'na sunulurken, Erdoğan açıklama yaptı.

Erdoğan, bakanların milletvekili adayı olarak gösterilebileceğini açıkladıktan sonra gözler kimin hangi ilden aday olabileceğine çevrildi. AK Parti de bu sorunun cevabını bulmak adına kapsamlı yeni bir çalışma daha yürütmeye başladı.

Kabine Üyeleri Aday Olabilecekler 

17 bakan ve 1 cumhurbaşkanı yardımcısından oluşan 18 kabine üyesinin aday gösterilebilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, her isim için 3 il önerisinde bulunuldu.

Bakanlar için verilen 3 il önerisinde memleketleri, etki alanları ve deprem bölgesinde çalıştığı yerler dikkat alındı.

Büyükşehirlerden Aday Gösterilmeliler 

Öte yandan kapsamlı bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında bakanların sadece büyükşehirlerden aday gösterilmesi düşünüldü. Ancak henüz karar netleşmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği karara göre bakanların aday olacağı iller belli olacak.

40 İlde AK Parti'yle, 41 İlde Kendi İsimleriyle 

Cumhur İttifakı'na katılan aday partilerden Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki görüşmelerin artık yarından itibaren hızlanması bekleniyor. Medyada yer alan kulislere göre Yeniden Refah Partisi, 41 ilde kendi adayını çıkarmayı ve kalan 40 ilde de AK Parti ile iş birliği yapacakları konuşuluyor.

BBP ile Ortak Aday Konusu 

Büyük Birlik Partisi (BBP) ile hibrit bir aday çıkarma düşüncesi medyada konuşulurken bu durum 9 Nisan'da netleşmiş olacak. Geçen hafta alt komisyon çalışmalarını tamamlayan AK Parti, artık Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında üst komisyon çalışmalarına geçti. Söz konusu üst komisyon çalışmalarında da BBP ile hibrit model uygulanıp uygulanmayacağı kesinleşecek.

Erdoğan'ın Önünde 1200 İsim Var 

Milletvekili aday adayı olmak adına yapılan 6025 başvurudan sonra dosya 1200 kişiye kadar düşürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları bu süreçte toplamda 1200 ismi değerlendirecekler.

Seçim 2023 Haberleri