Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş Hamlesi Oyları Nasıl Etkileyecek?

Daha önceki aylarda masadan kalkan ve Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcısı olması şartıyla masaya dönen Meral Akşener'in bu hamlesi Kemal Kılıçdaroğlu'na yaradı!Kulislerde konuşanlara göre Akşener'in...

Daha önceki aylarda masadan kalkan ve Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcısı olması şartıyla masaya dönen Meral Akşener'in bu hamlesi Kemal Kılıçdaroğlu'na yaradı!

Kulislerde konuşanlara göre Akşener'in Yavaş ve İmamoğlu hamlesi, Kemal Kılıçdaroğlu'na 6.5 puanlık katkı sağladı. Medyada Kılıçdaroğlu'nu "seçimi kazanacak aday" konumuna getirdiği öne sürülürken, aynı hamlenin İYİ Parti'ye 2.5 puan kaybettirdiği de konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu'nu Kazandıracak Aday Haline Getirdi! 

Meral Akşener'in önce masadan kalkışı daha sonra da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılması karşılığına dönmesi gündem olmuştu. Yaşananlardan sonra kulislerde konuşulanlara göre Akşener, bu hamlesiyle Kemal Kılıçdaroğlu'nu kazanacak aday haline getirdi.

İYİ Parti'de Ciddi Oy Kaybı 

Öte yandan İYİ Partililere göre Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılacağının duyurulması, Kemal Kılıçdaroğlu'na 6.5 puan kazandırdı. "Seçimi almasının önü açıldı" şeklinde yorumlanan bu hamle, anketlerde İYİ Parti'de oy kaybıyla sonuçlandı.

Son olarak İYİ Partililer, haberlerde çıkan oy kaybını doğrulayarak "Oylarımızda yüzde 2.6 düşüş oldu. 1.5 puanı topladık. Gerisini de seçim sahasında kısa sürede toplayacağız" yorumunu yaptı.

Seçim 2023 Haberleri