AYM HDP'nin Talebini Oybirliğiyle Reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkındaki kapatma davasında yeni bir karar verdi.Sözlü savunma tarihini 14 Mart 2023 olarak belirleyen AYM'ye HDP'den erteleme talebi gelmişti. HDP, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli...

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkındaki kapatma davasında yeni bir karar verdi.

Sözlü savunma tarihini 14 Mart 2023 olarak belirleyen AYM'ye HDP'den erteleme talebi gelmişti. HDP, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli büyük depremler nedeniyle sözlü savunmanın 3 ay ertelenmesini talep etmişti.

Talebi değerlendiren AYM ise 1 ay erteleme kararı vermişti. Bu karar kapsamında AYM, HDP'nin 11 Nisan'da kapatma davasına ilişkin sözlü savunma yapacağını bildirdi.

Kapatma Baskısına Girmek İstemediler

AYM'nin verdiği karar HDP'yi tatmin etmezken, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçime bir ay kala "kapatma baskısı" altına girmek istemedi. Bu nedenle de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi listelerinden seçime girme seçeneğini gündeme getirdi.

Yeni bir hamle yapan HDP, kapatma talepli davada kararın seçim sonuna bırakılması adına AYM'ye başvurdu. AYM ise HDP'nin başvurusunu inceledi ve bugün yaptığı bir toplantıda başvuruyu reddetti.

Seçim 2023 Haberleri