Cumhurbaşkanı Adaylarının Geçici Listesi Resmi Gazete'de! YSK Tarafından Yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’taki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olanların geçici listesini yayınladı. Listede, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’taki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olanların geçici listesini yayınladı. Listede, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan'ın isimleri yer aldı.

YSK, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için adayı gösterme süresinin tamamlanmasından sonra, adayların geçici listesini Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımladı.

Geçici listede, Cumhur İttifakı’nın adayı olan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yer aldı.

Geçici listede adı olan adaylar, 29 Mart Çarşamba günü saat 17:00’ye kadar YSK’ya itiraz edilebilecek. YSK, itirazları değerlendirip karara bağlamasının ardından cumhurbaşkanı adaylarının kesin listesini de 31 Mart Cuma günü Resmi Gazete’de yayınlayacak. Listenin bu haliyle kesinleşmesi durumunda, cumhurbaşkanı seçiminde 4 aday yarışacak.

Seçim 2023 Haberleri