Dev Anket Bekleniyor: İnce'ye Vekillik Gelebilir mi?

Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Memleket Partisi Genel Merkezi'nin önünde kapıda karşılarken, ikilinin adaylık konusunda konuşacağı biliniyor.Daha önce basınla konuşmalarında İnce, "bana bir teklif falan yok. Kemal Bey...

Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Memleket Partisi Genel Merkezi'nin önünde kapıda karşılarken, ikilinin adaylık konusunda konuşacağı biliniyor.

Daha önce basınla konuşmalarında İnce, "bana bir teklif falan yok. Kemal Bey gelirse konuşurum, ben müzakereye açığım" demişti. Bunun üzerine de Kılıçdaroğlu, bugün İnce'yi ziyaret ederek oyların bölünmemesi adına gittiği görüşmeye, şimdilik devam ediyor.

Ankara'daki kulislere göre Kılıçdaroğlu, sağlıklı bir anketle Muharrem İnce'nin gerçekten alabileceği oy sayısını göstermek istiyor. Çünkü iddialara göre şu anda önlerine gelen anketler birbirleriyle çelişkili ve bu yüzden de Kılıçdaroğlu, sağlıklı ve yüksek örneklemlerle yapılmış bir anketin sonuçlarını bekliyor.

İddialara göre CHP'nin anketçileri var olmayan adaylıkların sorgulanamayacağını, adaylıklar netleştikten sonra kesin sonuç verecek bir anket yapılabileceğini raporladılar. Söz konusu anketin de adaylar listelendikten birkaç gün sonra saha çalışmalarıyla yapılabileceği, 1 hafta içinde de sonuç verebileceğini aktardılar.

Şu anda ise artık, geçici listede yer alan 4 aday için Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının yüksek örnekleme sahip bir anket yaptırması bekleniyor.

İki İsimi Uzlaştırmak İstiyorlar 

Ankara'da konuşulanlara göre partinin içinden ve dışından çok sayıda kişi ikiliyi uzlaştırmak için Kılıçdaroğlu'na giderken, Millet İttifakı'nın lideri süreci sakin bir şekilde götürüyor.

CHP 31 Mart'a Kadar Uzlaşmak İstiyor 

Kesin adaylar 31 Mart Cuma günü YSK tarafından bildirilecek ve açıklanan takvime göre de 1 Nisan'da oy pusulasındaki yerler için kura çekimi yapılacak. Kura çekiminden sonra da oy pusulaları basılacak. Ancak adaylar kesinleştikten sonra seçimden çekilseler bile isimleri oy pusulasında kalabilir.

Bu konuda cumhurbaşkanlığı seçim kanununda bir boşluk olması da İnce adaylıktan çekilse bile adı oy pusulasında kalabilir endişesine neden oluyor. Bu nedenle de CHP, Ankara kulislerine göre 31 Mart tarihine kadar İnce ile görüşmelerin sonuçlandırılmasını istiyor.

İnce'ye Vekillik Önerilecek mi? 

Kulislerde çok sayıda iddia dolanırken, Kılıçdaroğlu'nun çözüm için ne önereceği şimdilik hala bilinmiyor. Ancak 6'lı Masa'nın hazırladığı 12 maddelik protokol kapsamında başkan yardımcılığı görünüyor. Bakanlık için ise Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi Milli Eğitim Bakanı yapacağı iddiaları ise gündemdeki yerini koruyor. Ancak bilinenlere göre Kılıçdaroğlu, MEB'i henüz kimse ile konuşmadı. Öte yandan kulisler arasında MEB pozisyonunu rezerv tutuyor yorumları da var.

Seçim 2023 Haberleri