Dikkat Çeken Oy Farkı: Seçim İlk Turda Bitebilir mi?

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi'ne haftalar kala gözler tekrar anketlere çevrildi...Avrasya Anket Başkanı Kemal Özkiraz'ın yayımladığı anket sonuçlarına göre ilk turda Kılıçdaroğlu, Erdoğan'dan...

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi'ne haftalar kala gözler tekrar anketlere çevrildi...

Avrasya Anket Başkanı Kemal Özkiraz'ın yayımladığı anket sonuçlarına göre ilk turda Kılıçdaroğlu, Erdoğan'dan önde görünüyor. İkinci turda ise anketler yine Kılıçdaroğlu'nun yüzde 57 ile seçimi kazanacağını gösteriyor.

Seçime sayılı günler kala Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 14 Mayıs seçimleri için takvimini işlemeye başlarken, adaylık başvuruları ve ittifak ziyaretleri hız kazandı. Tüm bu sürecin yanı sıra halkın birebir takip ettiği anketler de son günlerde şekillenmeye başladı.

Avrasya Araştırma KK Önde Diyor 

Yapılan anketler arasında Avrasya Araştırma'nın anketi büyük dikkat çekti. Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 12-17 Mart 2023 tarihleri arasında 2 bin 560 kişinin katılımı ile Cati Nuts 2 yöntemini kullanarak yaptığı anketlerin sonuçlarını paylaştı.

Ankette katılımcılara "bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz" sorusu soruldu. Anketin sonuçları ise şöyle oldu:

Seçim 2023 Haberleri