Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Seçim Stratejisi Netleşti

Yeşil Sol Parti, HDP, TİP ve EMEP ise kendi logolarıyla birlikte bir ittifak çatısı altında seçime girecekler. 16 Mart 2023 itibarıyla HDP'nin ev sahipliği yaptığı Emek ve Özgürlük İttifakı, seçimlere birlikte girme kararı...

Yeşil Sol Parti, HDP, TİP ve EMEP ise kendi logolarıyla birlikte bir ittifak çatısı altında seçime girecekler. 16 Mart 2023 itibarıyla HDP'nin ev sahipliği yaptığı Emek ve Özgürlük İttifakı, seçimlere birlikte girme kararı aldı.

HDP ile Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) birlikte olduğu ittifak, aday çıkarmayacağını bildirdi. Yapılan tüm müzakerelerde de tam bir uzlaşı sağlandı.

HDP'nin Stratejisi Belli Oldu

Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında seçimlere tek parti ve tek listeyle girme kararını toplantıya da taşıyan HDP, ısrarını sürdürdü. Ancak TİP ve EMEP, kendi logolarıyla girmek istedi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ile görüşmeler yaptı.

Genel başkanlar parti kurullarıyla görüşürken Baş ve Akdeniz, kararlarını ittifak masasına bildirdi. Bildirinin ardından da partiler arasındaki seçim stratejisi netleşti.

HDP, Anayasa Mahkemesi'nde devam etmekte olan kapatma davasının seçim sonrasına bırakılmasını talep ederken, mahkeme, talebini reddetmişti. Bu nedenle de HDP, Yeşil Sol Parti ile birlikte seçimlere girme kararı aldı.

TİP ve EMEP de yine ittifak çatısında kendi logolarını kullanarak seçimlere gideceğini bildirdi. İttifak çatısında yer alan TÖP, EHP ve SMF ise Yeşil Sol Parti listesinden seçimlere gireceğini aktardı.

Seçim 2023 Haberleri