İnce: Kılıçdaroğlu'na Kumpas Kurdular

Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, katıldığı bir canlı yayında Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.Seçimi ilk turda kimsenin kazanamayacağını aktaran Muharrem İnce, "İkinci tura ben kalacağım,...

Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, katıldığı bir canlı yayında Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Seçimi ilk turda kimsenin kazanamayacağını aktaran Muharrem İnce, "İkinci tura ben kalacağım, seçmen yaşını 15'e düşürürsek ben birinci turda alırım" dedi.

Adaylıktan çekilme tartışmalarına da son noktayı koyan İnce, "Onu geç. O geçmişte kaldı." diyerek net konuştu.

Daha sonra ise Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmenin ikna amacıyla değil anlaşmak amacıyla olduğunu belirtti:

İttifakların süresi geçmişti. Sayın Kılıçdaroğlu partimizi ziyarete geldiğinde ittifaklar artık bitmişti. Adaylıkların kesinleşmesine 24 saat kalmıştı. Bir nezaket ziyaretiydi. Belki de kamuoyu önünde 'Bak ziyaret ettim' demek içindi. Sayın Kılıçdaroğlu ve yardımcılarımız deprem konusu, seçim güvenliğini konuştuk. "Benim adaylığımda sandıklara sahip çıkamadınız" diye konuştuk. Trolleri konuştuk. Sonunda kapıdan uğurlarken 'Hoşgeldiniz, güle güle' dedim. Bu artniyetli cümle değildi. Onu yanlış yorumlayanlar oldu. Bir tweetle düzelttim ama. Sayın Kılıçdaroğlu giderken Halil İbrahim sofrasında bahsetti, içeride onu da söylemedi. Amaç anlaşmak, ikna etmek değildi zaten. Öyle bir amaçları olsaydı son güne kalmazdı, onu da milletimin takdirine bırakıyorum.

Kılıçdaroğlu'na Kumpas Kuruldu 

Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabıyla bastığına dair görüntülerden için de "kumpas" kelimesini kullandı:

İlk kez seçime girdiğimiz için sandık kurulunda Memleket Partisi'nin elemanı olmayacak. Benim görevli koyma hakkım yok ki. Yasa böyle. Silahlı adam mı koyacağız, ne yapalım? Biz ancak müşahit koyabiliriz; ancak imza atma yetkimiz yok tutanağa. Bütün muhalefet partileri bir araya gelerek sandıkları kontrol edebilirdik. 50 kere söyledim bunu. 75 yaşında adam fark etmemiş olabilir Sen nasıl partilisin. Birbirine kumpas kuran tipler var orada. Orada Cumhurbaşkanlığı kazanmak diye dert yok. Kılıçdaroğlu'nun son seçimi, genel başkanlık boşta. Herkes birbirini biçiyor. Kendi genel başkanlarına kumpas kurarlar, bunu biliyorum. Nasıl partisiniz siz? Tam Erdoğan'a malzeme veriyorsunuz. Önceden Kur'an'la çıkıyordu, şimdi seccadeyle çıkıyor.

Seçim 2023 Haberleri