İtirazlar İçin Yarın Saat 5'e Kadar Süre Var

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) geçici aday listesinde Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Sinan Oğan isimleri yer aldı. Listedeki isimlere ise 29 Mart 2023'te saat 17.00'a kadar itiraz...

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) geçici aday listesinde Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Sinan Oğan isimleri yer aldı. Listedeki isimlere ise 29 Mart 2023'te saat 17.00'a kadar itiraz edilebileceği bildirildi.

Resmi Gazete'de yürürlüğe giren YSK kararı kapsamında, 14 Mayıs günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde alfabetik sıralamayla Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık başvuruları 24 Mart'ta kabul edildi.

YSK'nın verdiği bir diğer kararla seçmenler tarafından aday gösterilmek istenilen isimlerin başvuruları da kabul edildi. Bu kapsamda da Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal isimli adaylar, 100 bin imza toplamak için 22-27 Mart tarihleri boyunca yarıştı. Yapılan incelemelerde Muharrem İnce ve Sinan Oğan gereken imza sayısını toplayarak aday oldu.

Karara İtiraz Süresi Yarın Dolacak 

Öte yandan yapılan değerlendirmeler kapsamında 13. Cumhurbaşkanı seçiminde geçici aday listesi alfabetik olarak Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan olarak sıralandı.

Alınan kararda, adayların doğum tarihleri ve mezun oldukları üniversiteler de yer aldı. YSK tarafından yayımlanan geçici aday listesine 29 Mart 2023 Çarşamba saat 17.00'a kadar itiraz edilebileceği bildirildi.

Seçim 2023 Haberleri