Mart Ayı Boyunca Yapılan Anketlere Göre Hangi Parti Önde?

Cumhur İttifakı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday çıkarırken, anketlerde hangi adayın önde olduğu konuşulmaya devam ediyor. Çok sayıda anket şirketinden çeşitli araştırmalar gelirken,...

Cumhur İttifakı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday çıkarırken, anketlerde hangi adayın önde olduğu konuşulmaya devam ediyor. Çok sayıda anket şirketinden çeşitli araştırmalar gelirken, Mart ayında yapılan anketlerin ortalaması hangi adayı ve partiyi işaret ediyor?

11 firmanın Mart 2023 boyunca yaptığı anket sonuçlarında kim önde? Hangi aday ve hangi parti daha çok oylandı?

AK Parti Önde 

AR-G, Aksoy, PİAR, ALF,MAK, ArtıBir, GENAR, Saros, ORC, Türkiye Raporu ve Yöneylem olmak üzere toplam 11 araştırma şirketinin anketlerinden oy oranları hesaplandı.

Alınan veriler kapsamında ilk sırada %32.8 ile AK Parti, %27.6 ile de CHP ikinci sırada yer aldı. HDP %10.7 ile üçüncü sırada yer alırken onu %10.5 ile İYİ Parti ve %6.5 ile MHP takip etti.

Memleket Partisi'nin oy oranı %2.9 olurken, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin oy oranı %1.6 oldu. Yeniden Refah Partisi %1.3 oy alırken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) %1.2, Zafer Partisi %1.1 ve Saadet Partisi de %0.9 oy alıyor.

Yöneylem'in yaptığı anket hariç diğer firmaların verilerinin tamamı kararsızlar dağıtıldıktan sonraki verileri içeriyordu.

Seçim 2023 Haberleri