"Memleket Partisi 20 Bin TL'yi Yatırmazsa İcraya Veririm"

Memleket Partisi'nin Zonguldak milletvekili adayı olan Cem Saygı, dans videosuyla gündeme gelmiş ve daha sonra adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Ancak Saygı, katıldığı bir yayında, parti yöneticileri ve partinin diğer milletvekili...

Memleket Partisi'nin Zonguldak milletvekili adayı olan Cem Saygı, dans videosuyla gündeme gelmiş ve daha sonra adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Ancak Saygı, katıldığı bir yayında, parti yöneticileri ve partinin diğer milletvekili adayları tarafından istifaya zorlandığını, tehdit edildiğini ve kendisine para teklif edildiğini iddia etti.

Hatta öyle ki Saygı'nın katıldığı bir televizyon programında sunucu, yaşanan olaylar nedeniyle Cem Saygı'yı programa almamaları konusunda genel merkezden talimat aldıklarını, ancak yine de eski Memleket Parti milletvekili adayını çağırdıklarını ifade etti.

Saygı ise istifa etmesinin nedeninin genel merkez olduğunu ve istifa ettikten sonra kendisine yeterli desteğin verilmediğini belirtti.

Saygı, istifa ettiğini açıklamasının ardından tehdit edildiğini ve istifası için 20 bin TL para teklif edildiğini söyledi.

Ben para talep etmedim, onlar bana para teklif ettiler. İlk başta yok dedim. Sonra ısrar ettiler. 'Kabul etmezsen savcılıkla uğraşırsın' dediler. Bunlar bana 20 bin lira para teklif ettiler. Dediler ki: 'Sen çekil, biz seni ilçe başkanı yapacağız, yönetim kurulu üyesi yapacağım.' Ben gidip imza attım, sonra kimse yüzüme bakmadı.

"Genel Merkez Yalancı"

Öte yandan Cem Saygı, adaylıktan çekilmesi karşılığında teklif edilen 20 bin TL'nin yatırılmadığını ve Genel Merkez'in yalancı olduğunu söyledi. Ayrıca, parayı hesabına yatırmamaları durumunda partiyi icraya vereceğini kaydetti.

Neler Yaşanmıştı? 

Memleket Partisi'nin Zonguldak milletvekili adayı Cem Saygı, seçimler için açıklanan aday listesinde 5. sırada yer alıyordu. Ancak gençlerle bir aradayken yaptığı dans gösterisi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve parti genel merkezi konuyla ilgili inceleme başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Saygı, kendi sosyal medya hesabı üzerinden bir canlı yayın yapmıştı. Yayında da istifa süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Saygı, parti yöneticilerinin kendisini istifaya zorladığını, tehdit ettiklerini ve 5 bin TL para teklif edildiğini söyledi.

Seçim 2023 Haberleri