Millet İttifakı Protokoldeki Değişikliği YSK'ye Bildirdi

Millet İttifakı'nın partileri, bugün, parlamento seçimlerinde uzlaşma sağlanmasının ardından ittifak protokolünü yenilemek üzere Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti.Yenilenen protokol kapsamında Saadet Partisi, Gelecek Partisi,...

Millet İttifakı'nın partileri, bugün, parlamento seçimlerinde uzlaşma sağlanmasının ardından ittifak protokolünü yenilemek üzere Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti.

Yenilenen protokol kapsamında Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokratik Parti; seçime CHP listelerinden girecek. İYİ Parti ise kendi logosuyla seçime katılacak.

4 siyasi partide seçimlere CHP çatısı altında girme kararının alınmasının ardından YSK'de protokol değişikliği yapıldı. Protokol değişikliğinin bildirilmesinden sonra da CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, şu açıklamayı yaptı:

Daha önce Millet İttifakı olarak protokolü sunmuştu. Bugün seçim ittifakına ek bir protokol sunduk. CHP ve İYİ Parti kendi logolarıyla seçime katılacak. Diğer 4 parti CHP listelerinden seçime girecek.

Seçim 2023 Haberleri