Partilerin Milletvekili Aday Belirleme Sürecinde Son Hafta

41 gün sonra yapılacak olan seçim için hazırlıklar devam ederken, aday adaylık başvurularını tamamlayan partiler liste belirleme sürecine geçti. Başvuruların ardından listelerini belirleyen partiler için yaklaşık 1 haftalık...

41 gün sonra yapılacak olan seçim için hazırlıklar devam ederken, aday adaylık başvurularını tamamlayan partiler liste belirleme sürecine geçti. Başvuruların ardından listelerini belirleyen partiler için yaklaşık 1 haftalık bir süre kaldı.

Süreç hala devam ederken AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'ye yapılan milletvekili aday adaylık başvuruları 17 bini gördü.

AKP'de Kararı Üst Komisyon Söyleyecek

AK Parti aday adaylık başvurularında 14 komisyon eleme sürecine geçti. Komisyonlar eleme yaptıktan sonra karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki bir üst komisyona gönderilecek. Üst komisyon ise son kararı vererek YSK'ye bildiride bulunacak.

CHP'de Yoğun Hafta

Gelen talepler doğrultusunda CHP'de de Genel Merkez'de oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirme yapılacak. Yapılan değerlendirmelerden sonra liste, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulacak.

Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi birlikte listelere son şekli verecek ve daha sonra da YSK'ye bildirecek.

MHP ve İYİ Parti'de de Durum Aynı 

Seçimlere kendi logo ve ismiyle girme kararı alan MHP için çalışmalar tam gaz devam ederken, İYİ Parti'de de 15 ilde temayül yoklamaları tamamlandı. Temayülden çıkan isimlerin partinin Genel Merkezi'ne aktarılacağı ve son kararı da Meral Akşener'in vereceği öğrenildi.

Seçim 2023 Haberleri