Reuters'ın Muharrem İnce Anketi Çok Konuşulacak

Londra merkezli Reuters, seçim öncesinde dikkat çeken bir anket paylaştı. Muharrem İnce'nin de yer aldığı ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanma ihtimalinin yükseldiği yazıldı.Muharrem İnce Erdoğan'ı Kazandırabilir 14...

Londra merkezli Reuters, seçim öncesinde dikkat çeken bir anket paylaştı. Muharrem İnce'nin de yer aldığı ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanma ihtimalinin yükseldiği yazıldı.

Muharrem İnce Erdoğan'ı Kazandırabilir 

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik Reuters'ten yeni bir anket yayımlandı.

Mart ayında yapılan anketleri dikkate alan Reuters, Muharrem İnce'nin seçime girmesinin, Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanma ihtimalini yükselttiğini iddia etti. Reuters'in çok konuşulan bu analizinde Muharrem İnce'nin seçimleri ikinci tura taşıyacağı da kaydedildi.

Öte yandan Muharrem İnce, 100 bin imza topladıktan sonra adaylıktan çekilmesi yönündeki baskıya rağmen çekilmeyeceğini açıklamıştı. Haberde geçen ifadelerde Reuters'a göre İnce'nin adaylıktan çekilmemesi muhalefetin oylarını bölecek.

İnce yüzde 10 alıyor

Mart ayında yapılan son anketler ise Muharrem İnce'nin aldığı ortalama oy oranının yüzde 5 olduğunu gösterirken, Panaromatr anketinde İnce'nin yüzde 10 oy aldığı dikkat çekti.

Panaromatr araştırma şirketinin direktörü Osman Sert, seçimler yaklaştıkça İnce'nin oy oranının düşebileceğini kaydetti. "Ancak böyle bir erime olsa bile bu seçimin ikinci tura kalmasını engellemez" diyen Sert'in yanı sıra analistler, İnce'ye oy verenlerin büyük bir kısmının muhalif kesimlerden olduğunu kaydetti.

Seçim 2023 Haberleri