Şaşırtan Anket Yorumu: İnce, Erdoğan'a Can Simidi Olabilir

Muharrem İnce, 100 bin imza toplayarak adaylığını resmileştirdikten sonra İngiliz haber ajansı Reuters, "Ayrıksı aday, kafa kafaya giden seçimlerde Erdoğan'a can simidi olabilir" başlıklı bir analiz yayımladı.Haberde, İnce'nin...

Muharrem İnce, 100 bin imza toplayarak adaylığını resmileştirdikten sonra İngiliz haber ajansı Reuters, "Ayrıksı aday, kafa kafaya giden seçimlerde Erdoğan'a can simidi olabilir" başlıklı bir analiz yayımladı.

Haberde, İnce'nin 2018 seçimlerinde de şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kaybettiği belirtilirken, İnce'nin seçim yarışını erken bırakmak istemediğini ifade ettiği de öne çıkarıldı.

Muhalefet bloğundan üst düzey bir yetkilinin İngiliz haber ajansı Reuters'a verdiği demeçte, Muharrem İnce adaylığının, ilk turda Erdoğan'ın işini zorlaştıracağını belirtti. Ancak aynı yetkili, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'a olan desteğin %5'e düşmesi halinde, Millet İttifakı'nın ilk turda seçimleri kazanabileceğini düşündüklerini de ifade etti.

AKP'den üst düzey bir yetkili ise yine aynı ajansa yaptığı açıklamada, parti tarafından yapılan anketlerde Muharrem İnce'nin oy oranının %8-9 civarında olduğunu belirtti.

Seçim 2023 Haberleri