Seçime 44 Gün Kala Kim Önde?

Kesin aday listesi 31 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanırken adaylığı kesinleşen isimler de belli oldu. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın adaylığı kesinleşti. Partilerin oy oranları...

Kesin aday listesi 31 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanırken adaylığı kesinleşen isimler de belli oldu. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın adaylığı kesinleşti. Partilerin oy oranları ve adayların ne kadar oy potansiyeli olduğu ise vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan oldu.

Peki; son anketler hangi adayın önde olduğunu gösteriyor? Anket sonuçlarında hangi parti önde? Seçim ilk turda mı yoksa ikinci turda mı biter? İşte son güncel anket verileri...

Gözler Anketlerde 

14 Mayıs'ta yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'ne sayılı günler kaldı! Sandığa gidecek seçmenler için adayların oy oranları anketlerle birlikte duyurulmaya devam ediyor.

Türkiye için miladi bir seçim olacağı düşünülen 13. Cumhurbaşkanı seçimlerinde gelen anketler, adaylar arasındaki farkları gözler önüne serdi. Çeşitli araştırma şirketleri tarafından yapılan anketler, Sinan Oğan ve Muharrem İnce'nin de aday olmasına rağmen yarışın Millet ve Cumhur İttifakı arasında geçeceğini gösteriyor.

Erdoğan'ın Oyları Yüzde 53! 

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler için hazırlanan anketlerde, Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğunu aktardı:

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan için son seçim anketinde oyların yüzde 53 olduğunu gördük. Bunun daha da artacağını düşünüyorum.

GENAR Seçim Anketi: Ak Parti Yüzde 40!

Öte yandan İhsan Aktaş'ın başkanlığını yapmakta olduğu GENAR Araştırma da bir seçim anketi yayımladı. ADA Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan araştırmaya benzer bir sonuç görülen GENAR'ın elde ettiği veriler AK Parti'nin önde olduğunu ortaya koydu.

Son GENAR seçim anketinde AK Parti, kamuoyu yoklamasında yüzde 40.6'lık bir oy alarak zirveye oturdu. Hemen arkasında ise CHP yer aldı. İşte GENAR anketinden toplanan veriler:

  • AK PARTİ: Yüzde 40,7
  • CHP: Yüzde 23,1
  • HDP: Yüzde 10,8
  • MHP: Yüzde 7.6
  • İYİ PARTİ: Yüzde 7
  • MEMLEKET PARTİSİ: Yüzde 4,7
  • TİP: Yüzde 1,9
  • YENİDEN REFAH: Yüzde 1,4
  • DİĞER: Yüzde 2,8

Seçim 2023 Haberleri