Son Anketler Yayımlandı! Bir İttifak Önde Ama Şaşırtıcı Ayrıntılar Var

Anket kapsamında, vatandaşlara hangi ittifaka oy verecekleri soruldu ve sonuçlara göre Cumhur İttifakı yüzde 45.8 oranında oy aldı. Millet İttifakı yüzde 36.4 ve Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 13.9 oy oranlarıyla önemli...

Anket kapsamında, vatandaşlara hangi ittifaka oy verecekleri soruldu ve sonuçlara göre Cumhur İttifakı yüzde 45.8 oranında oy aldı. Millet İttifakı yüzde 36.4 ve Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 13.9 oy oranlarıyla önemli bir destek almıştı. Diğer iki ittifakın toplam oy oranı ise Cumhur İttifakı'nın gerisinde kalmıştı.

Cumhur İttifakı Yüzde 45.8 Aldı 

Seçimlere yaklaşılırken, anket şirketleri vatandaşların eğilimlerini ölçmek için araştırmalarına devam ediyor. Son olarak, Metropoll Araştırma Şirketi tarafından 1-3 Nisan tarihleri arasında yapılan seçim anketinde, vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi ittifaka oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Anket sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 45.8 olarak belirlendi. Millet İttifakı ise yüzde 36.4 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. Emek ve Özgürlük İttifakı ise yüzde 13.9 oy oranıyla üçüncü oldu.

Muhalefetin Toplam Oy Oranı İktidar'dan Fazla

İttifakların oy gücüne yönelik yapılan ankette dikkat çeken bir diğer detay ise, muhalefetin toplam oy oranının, Cumhur İttifakı'nın oy oranından daha fazla olmasıydı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili başka bir araştırmada ise Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu görüldü. Araştırmaya göre, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 46.9 olarak kaydedildi.

Aynı araştırmada, Cumhur İttifakı'ndan adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 45.2 olarak belirlendi.

Seçim 2023 Haberleri