Son Seçim Anketini Yayımladı: İkinci Tura Kalırsa Kim Alır?

Bulgu Araştırma Şirketi son seçim anketini yayımlarken, seçim ikinci tura kalırsa yaşanma ihtimali olan senaryoyu gözler önüne serdi.Şirket, 11-15 Mart 2023 tarihlerinde 26 şehirde toplam 1800 katılımcıyla gerçekleştirdiği...

Bulgu Araştırma Şirketi son seçim anketini yayımlarken, seçim ikinci tura kalırsa yaşanma ihtimali olan senaryoyu gözler önüne serdi.

Şirket, 11-15 Mart 2023 tarihlerinde 26 şehirde toplam 1800 katılımcıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını paylaştı.

Katılımcılara anket kapsamında "Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a mı Kemal Kılıçdaroğlu'na mı oy vermeyi tercih edersiniz?" sorusu soruldu.

Ankete katılanların %53.7'si Kemal Kılıçdaroğlu cevabını verirken, %46.3'ü de Recep Tayyip Erdoğan'ı tercih edeceğini bildirdi.

Daha sonra ankette seçimin ikinci tura kalması durumunda neyi tercih edecekleri "Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki aday kalırsa Recep Tayyip Erdoğan'a mı Kemal Kılıçdaroğlu'na mı oy vermeyi tercih edersiniz?" şeklinde soruldu.

Katılımcıların ikinci tudaki tercihleri ise %42.4 Kemal Kılıçdaroğlu, %38.6 Recep Tayyip Erdoğan olurken, %9.2'si kararsız olduğunu ve %9.8'i de oy kullanmayacağını belirtti.

Seçim 2023 Haberleri