YSK Açıkladı: İtirazlar Reddedildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için gelen itirazları değerlendirdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için gelen itirazları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olamayacağı ve üniversite diplomasının bulunmadığına dair kriz, YSK Başkanı Yener tarafından çözüldü.

Geçici aday listesinin açıklanmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan için bazı partiler ve isimler itiraz dilekçesi verirken, bugün net yanıt geldi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, aşağıdaki açıklamayı yaparak adaylara gelen itirazların reddedildiğini aktardı:

Kurulumuza alfabetik sıraya göre Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Sayın İnce’nin ve Sayın Erdoğan’ın geçici aday listesindeki ilanlarına itirazda bulunulmuş ve aday olamayacakları yönünde itirazlarda bulunulmuştur. Yapılan değerlendirme sonucunda TC Anayasası’nın ilgili maddeleri ve 6271 sayılı CB Seçim Kanunu’nun 3, 6, 8 ve 8-a maddeleri birlikte değerlendirilmiş ve değerlendirme sonucunda oy birliği ile her üç adayın adaylıklarına itirazlar reddedilmiştir.

Seçim 2023 Haberleri