YSK'den Millet İttifakı'na Karar: 16 İlde Kullanamayacaklar

Millet İttifakı 16 ilde fermuar modeli ile seçime gitme kararı aldığını duyurdu. Ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK); Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari illerinde CHP logosu ile, Gümüşhane,...

Millet İttifakı 16 ilde fermuar modeli ile seçime gitme kararı aldığını duyurdu. Ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK); Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari illerinde CHP logosu ile, Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis ve Erzurum illerinde ise İYİ Parti logosu ile seçime gidilmesi konusunda karar alındı.

Millet İttifakı'nın YSK temsilcileri, bu illerde oy pusulalarında 'Millet İttifakı' adının kullanılıp kullanılmayacağına dair YSK'den görüş istedi. Ancak AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, bu illerde ittifakla seçime gidilememesi nedeniyle Millet İttifakı adının kullanılamayacağını belirtti.

YSK, dünkü toplantısında iki başvuru üzerinden durumu değerlendirdi ve yapılan müzakereler sonucunda, söz konusu 16 ilde 'Millet İttifakı' adının kullanılamayacağına karar verdi. Bu illerde sadece aday gösteren partinin logosu yer alacak ve bu logo üzerinde 'Millet İttifakı' ibaresi bulunmayacak.

Buna göre, Millet İttifakı seçmenleri 14 Mayıs'ta, Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari illerinde sadece CHP logosunu; Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis ve Erzurum illerinde ise sadece İYİ Parti logosunu görecekler.

Seçim 2023 Haberleri