YSK'ye İtiraz Dilekçesi: Geçersiz Sayılmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık için YSK'ye başvuru yapmasının ardından kurula arka arkaya itiraz dilekçeleri gönderildi.Anayasa'ya Göre Tekrar Aday OlamazLiberal Demokrat Parti (LDP), Anayasa'da da yer alan maddelere...

Anayasa'ya Göre Tekrar Aday Olamaz

Liberal Demokrat Parti (LDP), Anayasa'da da yer alan maddelere göre şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez adaylık başvurusu yapamayacağını belirtti. YSK'ye bu konuda bir dilekçe de veren LDP, “Geçici Cumhurbaşkanlığı aday listesine dahi alınmadan' başvurusunun reddedilmesi hususunda gereğinin yapılmasını talep ederiz” dedi.

YSK'ye verilen itiraz dilekçesinde Erdoğan'ın iki mazbatası olduğuna da değinildi. Dilekçede yer verileren ifadelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014 ve 2018 yıllarından verilen iki Cumhurbaşkanlığı mazbatası olduğu belirtildi.

Anayasa'nın 101. maddesine göre bir kişinin en fazla iki defa cumhurbaşkanı olabileceğinin tekrar hatırlatan LDP, Erdoğan'ın geçici listeye alınmasının dahi doğru olmadığını savundu.

Geçici Listeye Dahi Alınmamalı 

Öte yandan LDP, dilekçedeki açıklamalarında Erdoğan'ın geçici listeye dahi alınmaması gerektiğini altını çizdi. Anayasa maddelerini dikkate alarak dilekçe yazdıklarının altını çizen LDP, "geçici Cumhurbaşkanlığı aday listesine dahi alınmadan" başvurunun reddedilmesini talep etti.

Seçim 2023 Haberleri