6'lı Masanın Adayı Kim Olacak? 6'lı Masanın Adayı Ne Zaman Açıklanacak?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,"6'lı masanın adayı ne zaman açıklanacak?" sorusunu yanıtladı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Adaylık konusunda...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,"6'lı masanın adayı ne zaman açıklanacak?" sorusunu yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Adaylık konusunda kararı 6’lı masa verecek. Onların iradeleri dışında bir söylemem. 6 lider 'Aday sizsiniz' derse elbette adayım" ifadelerini kullandı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın "Cumhurbaşkanı adayı 6 liderden biri olmalı" ifadelerini yorumlayan Kılıçdaroğlu, "Doğal olanı 6’lı masadan birinin cumhurbaşkanı adayı olması. Masada uzun zamandır beraberiz birbirimizi tanıyoruz" şeklinde konuştu.

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını da cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümet programı ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş takvimi belli olduktan sonra aday açıklanır" dedi.

"Çoklu aday olur mu" şeklindeki soruyu cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Masada çoklu aday konusu tartışılmadı. Tartışılabilir ama hiç konuşulmadı. Bir lider masaya getirilirse tartışılır" ifadesine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezasının verilip verilmeyeceğinin belli olacağı günde Almanya'yı ziyaret etmesi eleştiriline dair konuşan Kılıçdaroğlu, "Olumsuz bir karar çıkacağını asla düşünmüyordum. Çünkü bu konuda yüzlerce içtihat vardı. Olayı sürekli takip ettim, karar çıkınca da özel uçakla döndüm. İmamoğlu’nun Saraçhane çağrısını Almanya’da öğrendim" diye konuştu.

Meral Akşener Hakkında Açıklama

Kararının açıklanmasıyla İYİ Parti lideri Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gitmesi hakkında konuşan CHP lideri, "Meral Hanım'ın haksızlığa hukuksuzluğa tepki göstermesini doğal karşılamamız lazım" ifadelerine yer verdi.

Kararın açıklanmasından sonra Akşener ile İmamoğlu'nun sarılmasını yorumlayan Kılıçdaroğlu, "Gördüm. Olabilir. Özel mekanlar da Meral abla diye hitap ederdi, yadırganacak bir fotoğraf değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise "Belediye Başkanlarımız görevlerinin başında" şeklinde konuştu.

Siyaset Haberleri