AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki'den Deprem Bölgesine Gelen Siyasilere Eleştiri

Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde AK Parti'li belediye başkanlarıyla buluşan Özhaseki, AK Parti'li 807 belediyeden 250'sinin "kardeş belediye" olarak depremlerden etkilenen kentlerde süresiz görevlendirildiğini dile...

Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde AK Parti'li belediye başkanlarıyla buluşan Özhaseki, AK Parti'li 807 belediyeden 250'sinin "kardeş belediye" olarak depremlerden etkilenen kentlerde süresiz görevlendirildiğini dile getirdi.

Siyasileri eleştiren Özhaseki, "Bu bölgelere sadece turistik seyahat düzenleyen koca koca liderler, belediye başkanları var. Özel uçaklarla geliyorlar, onlarca kamerayla görüntü veriyorlar, sonra da kendi partilerine müntesip, ayarladıkları adamlara birkaç cümle söyletiyorlar. Yarım saat sonra sıkılıyor, bırakıp gidiyorlar. Allah selamet versin." dedi.

Belediye başkanlarının neredeyse bir aydır gece ve gündüz demeden sahada olduğunu söyleyen Özhaseki, şu ifadeleri kullandı.

"Anadolu'ya geldiğimiz ve kurduğumuz bin yıllık medeniyet boyunca rastladığımız en büyük afetle karşı karşıyayız. Arada 30 kilometre mesafeyle 550 kilometre boyunca fay hatları kırılmış. İkisinin şiddeti 7,5'in üzerinde. Etkilediği insan sayısı 14 milyon. 11 ilimiz afet kapsamında ama herhalde bir 11 ilimiz daha bundan etkilenmiş durumda, afet kapsamında olmayan. 50'den fazla ilçemizde, binden fazla köyümüz de yıkım var."

Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu, herkesin bölgedeki acılarla beraber ağladığını, üzüldüğünü dile getiren Özhaseki, 700'den fazla kuruluşun bölgede yardım çalışması yürüttüğünü aktardı.

Siyaset Haberleri