Altılı Masa Cumhurbaşkanı Adayı Konusunda Ortak Açıklama Yaptı!

Haziran ayında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi için yaklaşık yedi aylık bir süre kala, Altılı Masa'nın ortak aday gösterip göstermeyeceği, ortak aday ile seçime gidilecekse bu ismin kim olacağı merak ediliyor....

Haziran ayında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi için yaklaşık yedi aylık bir süre kala, Altılı Masa'nın ortak aday gösterip göstermeyeceği, ortak aday ile seçime gidilecekse bu ismin kim olacağı merak ediliyor. Bu kapsamda, DEVA Partisi Genel Merkezi'nde 8. defa gerçekleşen Altılı Masa toplantısının ardından adayın ismine ilişkin bir açıklama yapılmazken, konuya dair ortak karar belirtildi.

Altılı Masanın Cumhurbaşkanı Adayı Açıklaması

DEVA Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Altılı Masa toplantısının ardından, ortak metin yayınlandı. Söz konusu açıklama şu şekilde:

''Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, Altılı Masanın ortak adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak ve parlamentoda ulaşacağımız büyük bir çoğunlukla en kısa zamanda Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçerek Anayasa’dan ve milletten kopmuş bu otoriter yönetime son vererek milletimizi özgür ve müreffeh yarınlara kavuşturacağız.''

28 Kasım'da Açıklama Yapılacak

Anayasa değişiklikleri kodifikasyonunun tamamlandığı belirtilen metinde, çalışmanın 28 Kasım itibariyle açıklanacağı belirtildi. Altı partinin ortak açıklamasına konuya dair ''Anayasal ve Yasal Reformlar Komisyonu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni doğrultusunda yapılması gereken Anayasa değişikliklerinin kodifikasyonunu tamamlamıştır. Altılı Masa olarak, bu çalışmayı 28 Kasım tarihinde kamuoyuyla paylaşma kararı aldık.'' ifadelerine yer verildi.

Siyaset Haberleri