Altılı Masa Toplantısı Sona Erdi! 30 Ocak'ta Açıklama Yapılacak

Altılı Masa'nın 10. toplantısı bugün Gelecek Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Seçimin erkene alınacağı konuşulurken, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı da merak ediliyor. Bu kapsamda, 10. toplantının...

Altılı Masa'nın 10. toplantısı bugün Gelecek Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Seçimin erkene alınacağı konuşulurken, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı da merak ediliyor. Bu kapsamda, 10. toplantının ardından ortak metin yayınlandı.

30 Ocak'ta Açıklanacak!

Toplantı sonrası yayınlanan metinde, geçiş sürecinin yol haritasının ve ortak politikaların 30 Ocak'ta kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. Söz konusu açıklamada "Geçiş süreci yol haritasını ve ortak politikalar metnini 30 Ocak’ta kamuoyuyla açıklayacağız." ifadelerine yer verildi.

Erken Seçime Destek Verilecek Mi?

Erken seçim iddiaları gündemdeki yerini korurken, ortak metinde 6 Nisan'da önce yapılacak bir erken seçime destek verileceği açıkladı. Metinde "6 Nisan'dan önce yapılacak bir erken seçime destek vermeye hazırız" denildi.

Altılı Masa Cumhurbaşkanı Adayı Açıklaması

Söz konusu metinde, Cumhurbaşkanı adayına da değinildi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ''Cumhurbaşkanı adayı ve Milletvekili seçimleri konusunda tam bir uzlaşı kültürüyle hareket edecek ve seçimlerden sonra hem yürütmede hem yasamada yeni bir dönemi başlatacağız. Bu çalışmaların kısa sürede tamamlanabilmesi amacıyla liderler arası toplantıların daha sık aralıklarla yapılmasına karar verdik. Bu bağlamda, bir sonraki toplantımız İYİ Parti'nin ev sahipliğinde 26 Ocak tarihinde yapılacaktır.'' ifadeleri kullanıldı.

Siyaset Haberleri