Azerbaycanlı Heyetten AK Parti İzmir'e Ziyaret

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, ziyarette, Azerbaycan milletvekillerinin Türkiye'ye destek ve can olmaya geldiğini ifade etti.Türkiye ve Azerbaycan'ın dostluk kapsamında dünyaya kardeşlik dersi verdiğini belirten...

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, ziyarette, Azerbaycan milletvekillerinin Türkiye'ye destek ve can olmaya geldiğini ifade etti.

Türkiye ve Azerbaycan'ın dostluk kapsamında dünyaya kardeşlik dersi verdiğini belirten Çankırı, "Bu süreçte Azerbaycan'ın desteğini hep yakından hissettik. Önümüzde bir seçim daha var. Türkiye'deki seçimleri dünyanın farklı yerlerindeki Türk toplumları ve Müslümanlar da bekliyor. Biz sizlerle beraber daha uzun yıllar Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikte bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Önümüzde yarım kalan bir işimiz var, onu da bitirip kaldığımız yerden devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın, Cumhuriyet'in ikinci asrında beraber yapacak çok işimiz var." şeklinde konuştu.

Hikmet Mammadov da 14 Mayıs'ta tüm dünyanın gözünün Türkiye'deki seçimlerde olduğunu belirtti.

"Türkiye'nin Yanındayız"

Ülkenin bu seçimde dünyaya demokrasi dersi verdiğini kaydeden Mammadov, "Türkiye ve Azerbaycan iki devlet tek millet. İki ülkenin kardeşliği dünya barışı için büyük işler yaptı. 28 Mayıs'ta elbette Türk halkı milli iradesi yeniden tecelli edecek. Türkiye güçlü olursa Azerbaycan güçlü olur. Türkiye güçlü olursa İslam dünyası da güçlü olur. Türkiye 15 Temmuz'da global emperyalizme karşı savaşı kazanmıştır. 28 Mayıs'ta da bu azimle, iradeyle bu savaşı yine kazanacaktır. Biz Türkiye'nin yanındayız." dedi.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasını istediklerinin altını çizen Mammadov, "Devletleri güçlü kılan da güçlü liderdir. Güçlü Türkiye olmazsa elbette ki milli maksatlarımıza ulaşmamız zor olacak." ifadesini kullandı.

Elman Nasirov da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir lider olduğunu dile getirdi.

Toplantıya, AK Parti il başkan yardımcıları Dilaver Kişili, İsmail Çiftçioğlu ve Hayrettin Uçak da katıldı.

Siyaset Haberleri