CHP’li 3 İsmin Fezlekeleri Hazırlandı! Adalet Bakanlığı’na İletildi

CHP Milletvekillerinden Turan Aydoğan, Ali Mahir Başarır ve Seyit Torun hakkında "Yalova’daki mahkemeye hakaret ettikleri" iddiası ile hazırlanan fezlekeler, Adalet Bakanlığı’na iletildi.CHP'li 3 vekilin, Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde...

CHP Milletvekillerinden Turan Aydoğan, Ali Mahir Başarır ve Seyit Torun hakkında "Yalova’daki mahkemeye hakaret ettikleri" iddiası ile hazırlanan fezlekeler, Adalet Bakanlığı’na iletildi.

CHP'li 3 vekilin, Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma sırasında hakimlere tepki gösterdiği ve duruşma hakimlerine adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve hakaret suçlarından fezlekesi hazırlandı.

Düzenlenen fezlekeler TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na iletildi.

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma esnasında hakimlere tepki gösteren CHP'li milletvekilleriyle ilgili yürütülen soruşturma yetkisizlik kararı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada hakimlere tepki gösteren CHP'lilerle ilgili ''Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs, Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlaması ile başlatılan soruşturmada yetkisizlik kararı çıkmıştı.

Kararda “Milletvekili hakkında soruşturma yetkisi ve görevinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait olduğu"nun altı çizilmişti.

Siyaset Haberleri