Cumhurbaşkanı Adaylığı İmza Süreci İçin Yeni Uygulama! YSK Başkanı Yener Duyurdu

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim sürecine ilişkin açıklamalar yaptı. Yener, bugün başlayan Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza sürecinde imzaların anlık olarak takip edileceği bir uygulamanın yürürlüğe girdiğini...

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim sürecine ilişkin açıklamalar yaptı. Yener, bugün başlayan Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza sürecinde imzaların anlık olarak takip edileceği bir uygulamanın yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Başkan Yener, açıklamasında "Bugün itibarıyla il ve ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin ekranda takibi mümkündür. Şeffaf, güvenlik bir ortam için bu uygulamamız salonda isteyen adaylarımıza ve temsilcilerimize, imza süreci sona erene kadar takip etme imkanı verilecektir. Gün sonunda basın mensupları ile de paylaşılacaktır" şeklinde konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde, seçmenlerce aday gösterilecek cumhurbaşkanı adayları için verilen kararı duyurmuştu.

Seçmenlerden 100 Bin İmza

YSK tarafından açıklanan karara göre; Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten seçmenler tarafından verilecek 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebilecek.

Seçmenler, adaylara imza verebilmek için 22-27 Mart tarihlerinde 08.00 - 20.00 saatleri arasında ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına başvurarak imza verilecek. Öte yandan, alınan kararla, saat 20.00 itibarıyla sırada bekleyenlerin de tespitinin yapılarak imza işlemlerinin tamamlanacağı kaydedildi.

Siyaset Haberleri