İllerin Milletvekili Sayıları Değiştirildi! YSK Yeni Sayıları Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), TÜİK verilerine dayanarak illerin milletvekili sayılarını değiştirdi. Buna göre; 4 kentin milletvekili sayısı değişecek.Kocaeli 14, Sakarya ise 8 milletvekiliyle temsil edilecek böylece illerin milletvekili...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), TÜİK verilerine dayanarak illerin milletvekili sayılarını değiştirdi. Buna göre; 4 kentin milletvekili sayısı değişecek.

Kocaeli 14, Sakarya ise 8 milletvekiliyle temsil edilecek böylece illerin milletvekili sayıları bir sayı artmış olacak. Tunceli ve Bayburt, birer milletvekili kaybederek her iki il de birer milletvekiliyle temsil edilecek. İstanbul 98, Ankara 36 ve İzmir 28 milletvekili ile temsil edilecek.

Deprem Bölgesindeki İllerde Milletvekili Sayısı

Deprem bölgesindeki 11 kentin milletvekili sayısı ise değişmeyecek. Adana 15, Adıyaman 5, Diyarbakır 12, Elazığ 5, Gaziantep 14, Hatay 11, Kahramanmaraş 8, Kilis 2, Malatya 6, Osmaniye 4 ve Şanlıurfa 14 milletvekiliyle temsil edilecek.

Değişiklik olmamasının sebebi, milletvekili sayılarının genel nüfus sayımına dayanması ve bu sayımın depremden önce gerçekleştirilmiş olmasıdır.

Siyaset Haberleri