Seçim Ne Zaman Yapılacak? İttifak Ortağı Tarih Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimlerin öne alınacağına yönelik açıklamalar yapılmasından sonra ittifak ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den tarih geldi.AK Parti ve MHP’den ÖSYM sınavı ve Kurban...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimlerin öne alınacağına yönelik açıklamalar yapılmasından sonra ittifak ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den tarih geldi.

AK Parti ve MHP’den ÖSYM sınavı ve Kurban Bayramı sebebi ile seçim takviminin öne alınmasına ilişkin söylentiler art arda gelirken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarla erken seçimin olabileceği sinyalleri verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğiz" açıklamasından sonra Cumhur İttifakı ortağı BBP lideri Mustafa Destici'den seçim tarihine yönelik dikkat çeken açıklamalar geldi.

tv100'de yayınlanan bir programa konuk olan Destici, "Seçim 13 Martta ilan edilir 14 Mayıs'ta yapılır" şeklinde konuştu.

Destici'nin açıklaması şu şekilde:

Değişen Seçim Yasası Sebebi ile...

"Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Erkene alınabilir mi? Alınabilir. Bu konuda Altılı Masa'nın tavrına baktığımızda 6 Nisan'a kadar yapılacak seçimlere evet deriz, o tarihten sonrasına hayır deriz. Peki o zaman bu halde Meclis'in bir seçim alma kararı alamayacağı gözüküyor. Cumhur İttifakı 6 Nisan'dan sonrasını istiyor. Sebebi de değişen seçim yasası. Seçim yasanının uygulanabilmesi için üzerinden 1 yıl geçmesi gerekiyor. 

Seçimin sağlıklı yapılabilmesi için 1 ay erkene alınabilir. Bu konuda verilmiş karar yoktur. (Cumhurbaşkanı ile) Bir görüşme oldu ancak net bir tarih üzerinde karar verilmedi. 'Yılbaşından sonra tekrar değerlendirilir' diye konuşuldu.

Cumhurbaşkanı'nın seçim kararını alması, muhtemelen öyle gerçekleşeceğini umuyorum. Diyelim ki 13 Mart'ta açıkladı, 14 Mayıs'ta seçim olur. Daha sonraki bir tarihte açıklarsa başka bir tarihte olur."

Siyaset Haberleri