Seçimler Ne Zaman Yapılacak? Seçimlere Kaç Gün Kaldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin kurmayları ile gerçekleştirdiği toplantıda 2023 seçim takvimini masaya yatırdığı, MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede de olduğu gibi seçim için 14 Mayıs tarihinde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin kurmayları ile gerçekleştirdiği toplantıda 2023 seçim takvimini masaya yatırdığı, MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede de olduğu gibi seçim için 14 Mayıs tarihinde karar kıldığı iddia edildi. Seçimin ikinci tura kalması durumunda ise sandığa iki hafta sonra gidilecek.

Ana Gündem: Seçim Takvimi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, 29 Aralık 2022 tarihinde bir araya geldi. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinden bazı kurmaylarla topladı ve seçim takvimini ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz gün toplanan MYK'nin ana gündem maddesinin de "seçim takvimi" olduğu öğrenildi.

Daha önce kararlaştırılan 18 Haziran 2023 tarihinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "2023 yılındaki Kurban Bayramı ve üniversite sınavı sebebi ile 14 Mayıs 2023 tarihine alınmasının değerlendirildiği" öne sürüldü. Seçimlerin 18 Haziran'da yapılması durumunda hacca gidecek yurttaşların oy kullanamayacağı" değerlendirilirken, bu sebeple seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması ve "bu tarihin en uygun tarih olduğu" kararının alındığı belirtiliyor.

Siyaset Haberleri