Selahattin Demirtaş'tan Siyaset Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sürede siyaseti bırakacağını ifade etti. Demirtaş, bir röportajından alıntıladığı bir bölümü...

Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sürede siyaseti bırakacağını ifade etti. Demirtaş, bir röportajından alıntıladığı bir bölümü sosyal medyadan paylaşarak kararını açıkladı.

Demirtaş'ın, "Kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Demirtaş, "yapıcı eleştirilere" teşekkür ederek, "Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Cezaevinde diğer yoldaşlarım gibi dirençle mücadeleyi sürdürürken, bu aşamada aktif siyaseti bırakıyorum" dedi.

Demirtaş, son olarak "Hepinize yoldaşça selamlarımı gönderiyor, hasretle hepinizi kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle" ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri