Siyasiler 'Millet Sofrası'nda Bir Araya Geldi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde, Yenikapı'daki Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Büyük İstanbul İftarı"na CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde, Yenikapı'daki Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Büyük İstanbul İftarı"na CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu katılım gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Açıklama

Kılıçdaroğlu, konuşmasında, Yunus Emre'nin "İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir." ifadesindeki temel felsefenin, insanın kendisini bilmesi olduğunu belirtti.

Kendini bilmenin ise kin ve öfkeden arınmak, adaletin peşinden koşmak olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "Kendini bilmek, vicdanının sesini dinlemek demektir. Kendini bilmek, kul hakkı yememektir. Kendini bilmek, topluma adanmışlıktır. Bu nedenle 6 lider, demokrasi, hak, hukuk, adalet için mücadele ediyoruz. Bize destek veriniz. Beraber bir yola çıktık. Bu yolumuz uzun bir yoldur, Hak yoludur, adalet yoludur, irfan yoludur, bilgi yoludur." ifadelerine yer verdi.

Bu yola çıkanların ülkenin büyümesine ve kalkınmasına katkı sağlayacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Zor bir yol seçtiğimizi biliyoruz. Çünkü bozulan bütün dengelerin yeniden inşa edilmesini ve bunun için mücadele edilmesini biliyoruz ve gereğini yapacağız. Adalet için çıktığımız bu yolda vereceğiniz her türlü destek, amacımıza ulaşmayı hızlandıracaktır. Evlatlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, toplumun her kesimi için, adaleti mutlaka ama mutlaka bu topraklara getirecek ve yeniden inşa edeceğiz. Hepinizin vicdanına adaleti emanet edeceğiz."

Davutoğlu'ndan Açıklama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, ramazanın siyasete belli ilkelerin hatırlatılması için bir vesile olduğunu kaydederek, Millet İttifakı'nın ilk hedefinin barış olduğunu belirtti.

Davutoğlu, ikinci temel hedeflerinin ise insan olduğunu vurgulayarak, "Biz, hiçbir ayrım gözetmeden 85 milyonu omuz omuza, bütün farklılıkları bir zenginlik kabul ederek, bir araya getirmek taahhüdünde bulunuyoruz. Üçüncü hedefimiz ise muhabbet. Kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi, düşmanlaştırmayı şiar edinenlere karşı biz muhabbeti, sevgiyi, uzlaşıyı egemen kılacağız. Anadolu'nun her bir köşesine sevgi tohumları ekeceğiz. Kine, nefrete, düşmanlığa son vereceğiz. Dördüncü hedef olarak kin ve nefret kültürüne son vererek, siyasete muhabbet kültürünü egemen kılacağız." şeklinde konuşu.

İmamoğlu'ndan Açıklama

İBB Başkanı İmamoğlu da ülkeye ve millete büyük bir değişimi hep beraber sağlayacaklarını belirtti.

İmamoğlu, 86 milyonun aklıyla yüreğiyle vicdanıyla davrandığı bir dönemi yaşamak istediklerini ifade ederek, "Tevazuda, sorumlulukta ve adalette buluşmayı temenni ediyoruz. Yalnızca bizim gibi düşünen, bizim gibi inanan, bizim gibi yaşayanlarla değil, bizden ne kadar farklı olursa olsun bu memleketin her insanıyla buluşmanın önemli bir karakter olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Siyaset Haberleri