Yenilik Partisi Lideri Öztürk Yılmaz Neden Bıçaklandı? Yılmaz Öztürk'e Saldırı

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan MilletvekiliÖztürk Yılmaz'ın saldırıya uğrayıp bıçaklandığı ifade edildi. Yaralanan Öztürk Yılmaz, hastaneye kaldırıldı.Öztürk Yılmaz'a, genel merkez binasına gelen bir kişinin...

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan MilletvekiliÖztürk Yılmaz'ın saldırıya uğrayıp bıçaklandığı ifade edildi. Yaralanan Öztürk Yılmaz, hastaneye kaldırıldı.

Öztürk Yılmaz'a, genel merkez binasına gelen bir kişinin saldırarak kalçasından bıçakladığı ve aşırı kan kaybettiği bildirildi. Öztürk Yılmaz'ın defalarca kalçasından bıçaklandığı öğrenildi. Saldırıya dair edinilen bilgide saldırganın Yılmaz'ın boğazını kesmek istediğini ancak yaşanan arbede sonucu bunu başaramadığı öğrenildi.

Gazeteci Orhan Uğuroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Flaş haber... Yenilik partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Genel Merkezde saldırıya uğrayıp bıçaklandı... Yılmaz'ın çok kaybettiği ifade ediliyor. Polis ve ambulanslar an itibarı genel merkezde... Ayrıntılar az sonra." ifadelerine yer verdi.

Öztürk Yılmaz Kimdir?

Öztürk Yılmaz, 20 Temmuz 2020 tarihinde CHP'den ayrılıp Yenilik Partisi'ni kurmuştu.

Öztürk Yılmaz, 19 Eylül 1970 tarihinde Ardahan'da doğdu. 51 yaşındaki siyasetçi, Ardahan Lisesi'ni okuduktan sonra ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünü'nden mezun oldu. Mezun olmasının ardından 1996'da Dışişleri Bakanlığı'na girdi. Sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri'nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Yurtdışında da çeşitli elçilik görevlerinde çalıştı. Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde müsteşar olarak çalışmıştır. Ek olarak yüksek lisansını Brüksel'deki VUB Üniversitesinde yapmıştır. 2013 senesinde Musul Başkonsolosu, 2015'te Tacikistan Büyükelçisi olarak görev yapmıştır.

Büyükelçilik görevinin ardından siyasete atılan Yılmaz, ilk olarak CHP'den Ardahan milletvekili adayı olmuştur ve milletvekilliğini kazanmıştır. Ardından partisinde çeşitli görevlerde bulunan Öztürk Yılmaz 20 Temmuz 2020 tarihinde "Yenilik Partisi" isminde yeni bir siyasi parti kurmuştur.

30 Temmuz 2019'da yaptığı açıklamada, yeni bir siyasi parti kuracağını duyurdu. 20 Temmuz 2020 tarihinde Yenilik Partisi'ni kurdu ve 9 Ağustos 2020 tarihinde partinin genel başkanı seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Öztürk Yılmaz, İngilizce ve Rusça da bilmektedir.

Siyaset Haberleri