UEFA Şampiyonlar Ligi Finalinde Seçim Endişesi Yaşanıyor

UEFA'nın Türkiye'deki seçimlerin yaratabileceği "kargaşa" sebebi ile Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan başka yerde oynanması hakkında bir B planı düşündüğü iddia edildi.T24’de yer alan habere göre, UEFA, finalin Türkiye'de...

UEFA'nın Türkiye'deki seçimlerin yaratabileceği "kargaşa" sebebi ile Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan başka yerde oynanması hakkında bir B planı düşündüğü iddia edildi.

T24’de yer alan habere göre, UEFA, finalin Türkiye'de oynanması planında henüz bir değişikliğe gitmedi, ancak "potansiyel bir siyasi anlaşmazlık” konusunda yeterince endişe gündeme getirildi.

Habere göre; The Independent'ın baş futbol yazarı Miguel Delaney, "Dünyanın en önemli spor müsabakalarından birinin askerlerin sokaklara inmesinden sonra gerçekleştirime olasılığının" gündeme getirildiğini ifade etti.

Türkiye'de Kargaşa Yaşanabileceği Öngörüsü

Delaney, ülkemizde 14 Mayıs'taki seçimlerin çok yakın geçmesinin beklendiğini vurgularken, çok sayıda uzmanın Türkiye'de seçim kaynaklı kargaşa yaşanabileceğini öngördüğünü belirtti.

Bir son dakika değişikliği olmazsa Şampiyonlar Ligi finalinin 10 Haziran'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

UEFA daha önce İstanbul'da oynanması planlanan 2020 ve 2021 Şampiyonlar Ligi finallerini, pandemiye bağlı gerekçelerle Portekiz'de oynanmıştı.

Önceki yıl St. Petersburg'da oynanması planlanan final de Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sebebi ile Fransa'da oynandı.

Spor Haberleri