Lodos Yüzünden Tekneler Durdu, Seferler İptal Edildi: Tekirdağ'da Balık Avı Zorlaştı

Tekirdağ ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli lodos ve yağışlı hava, etkisini yer yer artırmaya başladı.Dün akşamdan beri devam eden kuvvetli lodos, Süleymanpaşa ilçesinde dalgaların yükselmesine neden oldu....

Tekirdağ ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli lodos ve yağışlı hava, etkisini yer yer artırmaya başladı.

Dün akşamdan beri devam eden kuvvetli lodos, Süleymanpaşa ilçesinde dalgaların yükselmesine neden oldu. Yükselen dalgalar nedeniyle de sahil şeridinde masa ve sandalyelerin hepsi toplandı.

Çorlu'da ise Atatürk Havalimanı'ndaki bazı eğitim uçuşlarına ara verildiği duyuruldu. Deniz ulaşımının aksamasına neden olan lodos sebebiyle bazı seferler de iptal edildi.

Hızı zaman zaman 50 kilometreyi bile bulabilen lodos ve dalgalar nedeniyle, yerli ve yabancı olmak üzere 14 şilep ve tanker Tekirdağ açıklarında beklemeye devam ediyor.

Marmara'da ise rüzgar nedeniyle ufak tekneler denize açılamadı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, rüzgar nedeniyle balık avının zorlaştığını söyledi. Ayrıca, hava normale dönene kadar da balıkçıların limanda bekleyeceklerini ekledi.

Hava sıcaklığının 16 dereceye kadar düştüğü Tekirdağ'da lodosun bir gün daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

Tekirdağ Haberleri