Tekirdağ'da 7. Hasat Bayramı Etkinliği Yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaraereğlisi ilçesi Türkmenli Mahallesi'nde "7. Hasat Bayramı" etkinliği gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi ilçesi Türkmenli Mahallesi'nde gerçekleştirilen programda, Tekirdağ'ın önemli bir tarım kenti olduğunu dile getirdi.

Belediye olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını ifade eden Albayrak, "Tekirdağ, konum olarak genel durumu itibariyle tarım ve hayvancılıkta Türkiye'de çok önemli bir yerdedir. Tekirdağ, arazisinin yüzde 68,5'ini tarımda kullanan Türkiye'de birinci il. Bizim kadar büyük ölçüde arazisini tarımda kullanan başka il yok." şeklinde konuştu.

Albayrak, tarım ve hayvancılığa katkı sağlayacak projeler üretmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Türkiye'de buğdayın yüzde 5'inin Tekirdağ'da üretildiğini söyleyen Albayrak, "Ayçiçeğinin yüzde 33'ü, kanolanın yüzde 65'i, üzümün yüzde 3'ü, pirincin yüzde 8'i ve arpanın yüzde 6'sı Tekirdağ'da üretiliyor." dedi.

Çekilişle Hediyeler Dağıtıldı

Konuşmalardan sonra yapılan çekilişle çiftçilere gübre, arı sandığı gibi çeşitli hediyeler verildi.

Sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, biçerdövere binerek buğday hasadı yaptı.

Programa CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ Haberleri