Tekirdağ'daki Sahte Doktor Vakasında İddianame Mahkemeye Sunuldu

Bildiğiniz üzere uzunca bir süre hastaneyi kandırarak doktor olduğuna inandıran ve olay ortaya çıktıktan sonra tutuklanan Ayşe Özkiraz davasında, hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından...

Bildiğiniz üzere uzunca bir süre hastaneyi kandırarak doktor olduğuna inandıran ve olay ortaya çıktıktan sonra tutuklanan Ayşe Özkiraz davasında, hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma böylelikle tamamlanmış oldu.

Resmi ve Özel Belgelerde Sahtecilik 

Ayşe Özkiraz'ın 'resmi ve özel belgede sahtecilik', yetkisiz hekimlik, 1219 sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından yargılanması talep edilen iddianame, Çerkezköy Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Neler Olmuştu?

Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastanede uzman bir doktorun yanında 4 ay kadar bir süre boyunca gözlemci asistan olarak bulunan Özkiraz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan araştırmalarda ise diplomalarının sahte olduğu anlaşılmış ve polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Çıkarıldığı hakimlik tarafından 25 Kasım'da tutuklanan Özkiraz olayında Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlatarak müfettiş atamıştı.

Tekirdağ Haberleri