Tekirdağ'ın En Lezzetli Etkinliği: Ödülü Bulgarlar Kaptı!

Tekirdağ, 5. Geleneksel Lezzet Şenliği'ni düzenlerken, Türk öğrencilerin yanı sıra Bulgaristan, Fransa ve Yunanistan'dan katılan lise öğrencileri en iyi yemeği yapmak için kıyasıya yarıştı!Edirne Süleymanpaşa Meslek ve Teknik...

Tekirdağ, 5. Geleneksel Lezzet Şenliği'ni düzenlerken, Türk öğrencilerin yanı sıra Bulgaristan, Fransa ve Yunanistan'dan katılan lise öğrencileri en iyi yemeği yapmak için kıyasıya yarıştı!

Edirne Süleymanpaşa Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Süleymanpaşa Belediyesi'nin de desteği eksik olmadı. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, 9 farklı ekip tam 20 çeşit yemek yaptı.

Yarışmanın Birincisi Bulgarlar 

Bulgaristan'dan gelen lise öğrencilerinin yemekleri birinci seçilirken, ikinci ve üçüncülüğü ise Süleymanpaşa Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri aldı.

Düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ise Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksek ve protokol üyeleri, madalya verdi.

Daha sonra ise öğrenciler tarafından yapılan yemekler katılımcılara ikram edildi.

Ortak Değerler ve Farklı Kültürler Buluştu 

Süleymanpaşa Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Günaçan ise öğrencilerin yemeklerinin alanında uzman jüriler tarafından değerlendirildiğini belirterek şunları kaydetti:

Aynı mesleği yapan ama farklı ülkelerden olan öğrencileri yemek yarışmasında buluşturduk. Bu etkinlikle ortak değerlerde farklı kültürleri buluşturmuş olduk. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bir bütünlük ortaya çıkarttık.

Tekirdağ Haberleri