Tekirdağ'ın Turizmden Beklentisi Arttı

Tekirdağ, yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapan denizi, güneşi, sahillerinin yanı sıra tarihi, kültürel değerleri, doğal güzellikleriyle yeni yatırımlardan sonra bu sene hedeflerini büyüttü.Marmara Denizi kıyısında...

Tekirdağ, yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapan denizi, güneşi, sahillerinin yanı sıra tarihi, kültürel değerleri, doğal güzellikleriyle yeni yatırımlardan sonra bu sene hedeflerini büyüttü.

Marmara Denizi kıyısında dağ ve deniz manzaraları ile Trakya'nın en etkileyici şehirlerinden Tekirdağ, gastronomi, spor, agro ve doğa turizmi açısından yerli ve yabancı turistlere çok sayıda fırsat sunuyor.

Tesis Sayısı Arttı

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ'da turizm alanlarının genişlediğini ve tesis sayısının hızla arttığını dile getirdi.

Hacıoğlu, "Özellikle pandemi sonrası oluşan turizm algoritması Tekirdağ için çok müsait, geçen yıl 3 milyon civarında yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlayan kentimizin bu yıl 5 milyon hedefine ulaşmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Tekirdağ'ın denizi, dağları, ormanları, yelkeni, sörf, kano turizmi, bungalov tipi evleriyle tam bir agro turizm ve doğa turizmi kenti olduğunu belirten Hacıoğlu, "Gastronomiyle desteklendiğinde Tekirdağ son derece güzel bir şehir. Konaklama ve restoran sayımızın her geçen gün artması Tekirdağ'a olan ilginin arttığını gösteriyor. Tekirdağ'ın yakın olması İstanbul'a güzel fırsatlar sunuyor. İstanbul'da bu fırsatları kullanıyor." dedi.

Tekirdağ Haberleri