Ankara'da Trakya Rüzgarı Esti

Ankara'da Trakya Rüzgarı Esti
Çorlu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Müzik Topluluğu Trakya’yı Ankara’da temsil etti.

Çorlu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Müzik Topluluğu Trakya’yı Ankara’da temsil etti.

Çorlu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Çocuk Grubu ile Çorlu Belediyesi Müzik Topluluğu, 7. Uluslararası Keçiören Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Batı Trakya Gecesi’nde sahne aldı. Kalaba Kent Meydanı’nda düzenlenen geceye Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Batı Trakya Türk Birliği Dernek Başkanı Ahmet Salihoğlu, Rodos İstanköy Türkleri Dernek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede Şef Coşkun Öz yönetimindeki Çorlu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Korosu Batı Trakya türkülerinden oluşan bir konser verdi. Daha sonra folklor ekibi de Batı Trakya yöresine ait halk dansları gösterisi sundu.

DCIM100GOPROGOPR1000.

Gösterilerin ardından sahneye davet edilen Başkan Yardımcısı Avcı, Çorlu’dan Başkent Ankara’ya selam getirdiklerini belirterek, 7’nci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını ifade etti ve bu vesileyle Keçiören Belediyesi ile Batı Trakya Türk Birliği Derneği’ne teşekkürlerini iletti.

Gece, hediye takdiminin ardından program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Protokol heyeti daha sonra meydanda kurulan Batı Trakya Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Seyahat kapsamında Anıtkabir’e, Meclis Binası’na ve Etnografya Müzesi’ne ziyaret gerçekleştiren ekip, daha sonra Çorlu’ya döndü.

DCIM100GOPROGOPR1016.

EdirneJetHaber Haber Merkezi