Ayçiçeği Hasadında Bereketli Bir Yıl Bekleniyor

Ayçiçeği Hasadında Bereketli Bir Yıl Bekleniyor
Ayçiçeği üretiminde Tekirdağ, Konya, Kırklareli ve Adana ile birlikte Edirne de önemli üretim merkezleri arasında yer alıyor. Edirne tarımı için oldukça kritik öneme sahip olan ayçiçeğinde bu sene bereketli bir sezon bekleniyor....

Ayçiçeği üretiminde Tekirdağ, Konya, Kırklareli ve Adana ile birlikte Edirne de önemli üretim merkezleri arasında yer alıyor. Edirne tarımı için oldukça kritik öneme sahip olan ayçiçeğinde bu sene bereketli bir sezon bekleniyor. Çiftçi de ürününden verim alıp iyi kazanç elde etmek istiyor. Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık da ayçiçeği hasadına ilişkin incelemelerde bulundu.

''300 Bin Tonun Üzerinde Rekolte Bekliyoruz''

Ayçiçeği hasadına ilişkin incelemelerde bulunan ve hasat işlemine katılan Vali Kürşat Kırbıyık açıklamalarda bulundu. Kırbıyık, geçtiğimiz yıl 285 bin ton civarında rekolte elde edildiğini belirterek bu yıl bu sayının 300 bin tonun üzerine çıkmasını beklediklerini açıkladı.

''Çiftçimizin Yüzünü Güldürecek Bir Fiyat Bekliyoruz''

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, çiftçileri mutlu edecek bir haber verdi. Kırbıyık yaptığı açıklamada çiftçinin emeklerinin karşılığını alacağını ve çiftçinin yüzünü güldürecek bir fiyat beklediklerini belirtti. Hasat etkinliğine, İl Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Beyazıt, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Görsel Kaynak: