Az Kaldı... Açılıyor

Az Kaldı... Açılıyor
Tarihi elektrik fabrikası restore edilerek kültür merkezi ve nikah salonu haline getirildi. Açılışı çok yakında...

Yıllardır atıl durumda bulunan tarihi elektrik fabrikası binası Edirne Belediyesi tarafından restore edildi. 1930 ile 1980 yılları arasında Edirne'nin elektrik ihtiyacını karşılayan tarihi elektrik fabrikası, "Edirne Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonu" olarak çok yakında açılıyor.

1930 yılında İtalyanlar tarafından yapılan ve jeneratörler vasıtasıyla 1980 yılına kadar Edirne'nin elektrik ihtiyacını karşılan tarihi elektrik fabrikası işlevini yitirdikten sonra yıllarda atıl durumda kalmıştı. Binayı tekrar işlevsel hale getirmek için 20 Mayıs 2015 tarihinde çalışmalara başlanmıştı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan Edirne Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Salonu, 14 Mayıs 2017 Pazar günü saat 14.00'te hizmete açılacak.

3 ARALIK 2016'DA AÇILACAKTI

2016 yılının Kasım ayında, kültür merkezi ve nikah salonunun 3 Aralık 2016'da açılacağı belirtilmişti. Edirne Belediyesi olarak ilk defa tescilli eserlerden birini restore ettiklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, seçim vaatleri içinde yer alan bu projeyi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını söylemişti.

EJH