Başarılı Öğrencilere Bisiklet

Başarılı Öğrencilere Bisiklet
Edirne'de liselerde öğrenim gören 407 öğrenciye 19 Mayıs 2016 Perşembe günü düzenlenen törenlerle bisiklet hediye edildi.

Edirne'de liselerde öğrenim gören 407 öğrenciye 19 Mayıs 2016 Perşembe günü düzenlenen törenlerle bisiklet hediye edildi.

Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığını kazanmasını teşvik etmek amacıyla 2010/22 sayılı Başbakanlık Genelgesi kapsamında; Sağlık Bakanlığı tarafından "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" yürütülüyor. Söz konusu program ve fiziki aktivitenin arttırılması projesi kapsamında; Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere bisiklet dağıtımı yapılıyor.

Sağlık Bakanlığınca gönderilen ve Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından temin edilen bisikletler, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Merkez ilçe ve 8 ilçede toplam 407 lise öğrencisine dağıtıldı.

Merkez ilçedeki liselerde öğrenim gören 187 öğrenciye bisikletleri 19 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 11.00'de Edirne 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi. Törene Edirne Valisi Mehmet Tekinarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter, öğrenciler ve veliler katıldı.

bisiklet2

İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ve Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter'in, sporun sağlık için önemine vurgu yaptıkları konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, yapmış olduğu konuşmasında, "2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan, uygulamaya konulan protokol doğrultusunda Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Müdürlüğümüz işbirliğinde; Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı (2014-2017) kapsamında öğrencilerin fiziksel aktivite düzeylerinin arttırılması, okullarda Beden Eğitimi Dersi 'Spor ve Fiziki Etkinlikler Dersi Öğretim Programı' içerisinde 'bisiklet' modülünün aktif işlenmesini sağlamak amacıyla 'İşbirliği Protokolü' imzalanmıştır.

İmzalanan protokol kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılında merkez ve altı ilçemizde 22 okulumuzda 150 adet bisiklet, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ise Merkez ve altı ilçemizde 24 okulumuzda 200 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi. Okullarımızda seçmeli ders olarak seçilen Spor ve Fiziki Etkinlikler Dersi Öğretim Programı dersinde bu bisikletler öğrenciler tarafından kullanıldı.

Spor ve fiziki Etkinlikler Dersi Öğretim Programı dersini seçen okullara dağıtılan bisikletler haricinde Sağlık Bakanlığımızca yürütülmekte olan 'Türkiye Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Programı' doğrultusunda, Merkez ve sekiz İlçemizde belirlenen İlkokul öğrencilerine toplam 105 adet bisiklet, Ortaokul öğrencilerine 200 adet bisiklet dağıtımı yapılmış olup, 19 Mayıs 2016 tarihinde liselerde öğrenim gören öğrencilerimize de bisiklet dağıtımı planlanmıştır.

Bu kapsamda bisikletler liselerimizde okul müdürü ile biri rehber öğretmen olmak üzere iki öğretmenden oluşan heyet tarafından dersler ve genel durumu itibarıyla örnek teşkil eden, sağlıkla ilgili öğrenci kulübünde veya faaliyetlerde yer alan öğrenciler arasından seçilenlere bisiklet dağıtılacaktır. Sağlık Bakanlığımızca gönderilen ve Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından temin edilen bisikletler Müdürlüğümüzce Merkez ilçe ve 8 ilçemizde 407 lise öğrencisine dağıtılacaktır. Bugün burada ise Merkez ilçemizdeki liselerde öğrenim gören 187 öğrencimize bisikletlerini teslim edeceğiz.

Bugün dağıttığımız ve dağıtılacak olan bu bisikletlerle Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliği ile Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hayat Programı kapsamında sporun yaygınlaşması sağlanacaktır. Ayrıca; düzenli olarak bisiklete binmenin daha sağlıklı ve mutlu bir insan yarattığı yapılan birçok araştırmada ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte gençlerde sık olarak görülen çağımızın hastalığı olan obeziteden uzak kalmamızı sağlaması, gençlerin bilgisayar başında geçirecekleri zaman dilimini azaltacak olması bisiklete binmenin yararları arasında sayılabilir.

Bu nedenlerle bisiklet dağıtımında okullarımıza verdikleri desteklerden ötürü Sağlık Bakanlığımıza ve Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlattığı, ülkemizin kuruluşunu temsil eden ve gençliğin bayramı olan bu anlamlı günde bisikletlerin dağıtımını da anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bizler gençlerimizin daha güçlü ve manevi anlamda huzurlu yetişmeleri için çabalıyoruz. Sağlıklı bir gelecek ve sağlıklı bir nesil için dağıttığımız bu bisikletlerin okullarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olması ve toplumumuzun bisiklete binen kişilere bakış açılarının değişmesi ve bisiklete binen kişi sayısının artması dileklerimle hepinize saygılar sunuyorum." dedi.

Bisiklet teslim öreni, öğrencilere bisikletlerinin teslim edilmesinin ardından sona erdi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi

bisiklet22