Başkan Biden'la Yazışmaları Ortaya Çıktı! Bu İfşadan Sonra Yer Yerinden Oynayacak...

Başkan Biden'la Yazışmaları Ortaya Çıktı! Bu İfşadan Sonra Yer Yerinden Oynayacak...
Son günlerin en tartışmalı isimlerinden Elon Musk, Twitter'ı satın aldığından beri sular durulmuyor. Yeni bir bomba daha patlatan Musk, ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'la ilgili sansürlenen haberleri içeren gizli yazışmaları...

Son günlerin en tartışmalı isimlerinden Elon Musk, Twitter'ı satın aldığından beri sular durulmuyor. Yeni bir bomba daha patlatan Musk, ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'la ilgili sansürlenen haberleri içeren gizli yazışmaları ifşa etti.

Musk'ın bu hamlesi Cumhuriyetçiler arasında beğenilse de sosyal medya platformunda derin siyasi tartışmaların başlaması an meselesi gibi görünüyor.

'İşte Başlıyoruz!'

Dün akşam kendi hesabından 'işte başlıyoruz' şeklinde tweet atan Elon Musk, gazeteci Matt Taibbi'nin 'Twitter Dosyaları' isimli içeriğini paylaştı.

{{unknown}}

Söz konusu dosyanın içeriğinin ise 2020 ABD seçimlerine kadar uzandığı anlaşıldı.

Hunter Biden Dosyaları Sansürlenmişti 

ABD'nin köklü gazetelerinden New York Post, 2020 yılında yaptığı bir haberde skandallarla anılan Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'a ait dosyaların Facebook ve Twitter platformlarında sansürlendiğini duyurmuştu.

Hunter Biden'in bilgisayarının hack'lenmesiyle elde edilen ifşa dosyaları 'izinsiz erişimle elde edilmiş' olduğu gerekçesiyle kaldırılmıştı. Ancak Twitter'ın el değiştirmesiyle bunun aslında sadece bir bahane olduğu öğrenildi.

'Güvenli Değil' 

Gazeteci Taibbi'nin yaptığı 'Twitter Dosyaları' paylaşımında şirket içi yazışmaların olduğu ortaya çıktı. 14 Ekim 2020'de yayımlanan Hunter Biden haberi ise yöneticiler tarafından kaldırıldı ve 'güvenli değil' ibaresi konuldu.

Sansür Kararında Kilit Rol Gadde'nin 

Taibbi'nin anlattıklarına göre sansür kararı, şirketin üst düzey yöneticileri tarafından alındı. Ancak iddialara göre Jack Dorsey'nin bu durumdan haberi yoktu.

Yine iddialara göre ise Twitter'ın eski hukuk ve politika başkanı Vijaya Gadde'nin bahsi geçen sansür kararında kilit rol oynadığı düşünülüyor.

'Twitter Siyasilere Hizmet Ediyor' 

Twitter ekibinin ise şirket içinde geliştirilen bazı araçlarla söz konusu içeriklere müdahale ettiği ve silindiği biliniyor. Ancak gazetecinin iddiasına göre spam ve dolandırıcılıklarla müdahale için yapılan bu işlemler artık manipülatif bir rol kazanarak siyasilere hizmet eder pozisyona geldi. 

2020 yılında ABD'de yapılan seçimlerde ise Biden ekibinin çok sayıda paylaşımı kaldırttığını beliren Taibbi, patlaştığı mail'lerden birinde, incelenecek çok şey olduğunu yazdı.

Sadece Demokratların Talepleri Cevaplandı 

Öte yandan Taibbi, şirket içindeki yazışmaların detaylı bir şekilde incelendiğini ve o dönemde Demokratların ve Cumhuriyetçilerin şirketten özel taleplerde bulunduğunu da belirtti.

Ancak şirketten yapılan geri dönüşler dengeli değildi ve çoğunlukla olumlu cevap verilen talepler de demokratlara aitti.

Twitter ise uzun zamandır eleştirilmesine rağmen tüm bu suçlamaları reddediyordu.

Biden'dan Açıklama Yok 

Elon Musk'ın ifşası ve Matt Taibbi'nin tweet'i sosyal medyayı sallarken, paylaşıma yüzlerce beğeni ve yorum geldi. Joe Biden cephesinden ise konuya yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

Musk Cumhuriyetçiler İçin Oy İstemişti 

Ara seçimler sırasında Twitter hesabından açıklamalar yapan Musk, kararsız seçmenlere seslenerek Cumhuriyetçilere oy istemişti.