Başkan Erdoğan verdi coşkuyu! Bugün 2.300 TL öğleden sonra hesapta

Başkan Erdoğan verdi coşkuyu! Bugün 2.300 TL öğleden sonra hesapta
Bu programlar gıda yardımı, giysi yardımı şeklinde olabildiği gibi çocuklu ailelerin okul masraflarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri içinde çeşitli yardımlar düzenlenebiliyor. Okulların açılacağı günler yaklaştığından...

Bu programlar gıda yardımı, giysi yardımı şeklinde olabildiği gibi çocuklu ailelerin okul masraflarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri içinde çeşitli yardımlar düzenlenebiliyor. Okulların açılacağı günler yaklaştığından dolayı bakanlık geçtiğimiz günlerde destek ödemesi yapacağını duyurdu.

Habere göre ailelere 2300 TL civarında destek verilecek. Aileler e-devlet üzerinden başvurularını yapılacaklar. Ardından ailelerin çocuk sayısı ve hane geliri kontrol edilecek. Daha sonra onların belirttiği hesap numaralarına uygun görülen miktarda destekler yatırılacak. Bütün bu bilgiler ışığında son zamanlarda ödemelere yönelik olarak resmi ödemelerin de karşımıza çıktığını rahatlıkla ifade edebiliriz.

https://edirnejethaber.com/cumhurbaskani-erdogan-aciklandi-asgari-ucrete-ara-zam-7100-tlye/

Aile Bakanlığından Yardım Gecikmedi

Her sene çocukların okuması için dar gelirli ailelere yardımda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu sene de ailelerin yanında olmayı ihmal etmedi. Ülkemizde 140 binden fazla dar gelirli aile bulunmakta. Bu aileler çocuklarının okul masraflarını karşılayamadığından dolayı mecburen onları açık öğretim okullarına yazdırmakta, bir kısmı da çocuklarını işe vermekteler.

Bu durum zeki ve ülkemize hayırlı olacak potansiyele sahip birçok çocuğun heba olup gitmesine neden oluyor. Bakanlıkta bunun önüne geçebilmek için her sene bu ailelere milyonlarca dolarlık fon ayırıyor. Bu sayede çocuklar daha iyi bir geleceğe kavuşuyorlar. Tam da bu noktada başvuru koşullarını dikkate almak gerekiyor!

Başvuru Koşulları

Bakanlığın yapacağı yardımdan faydalanmak isteyen aileler e-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sayfasına girip başvuruda bulunabilecekleri gibi bulundukların ilin sosyal hizmet merkezine gidip burada dilekçe doldurarak da başvurularını gerçekleştirebilirler. Fakat ailelerin bu yardımdan faydalanabilmeleri için düzenli bir gelirlerinin olmaması ya da hane gelirinin düşük olduğunu kanıtlayabilmesi lazımdır.

Yapılan incelemelerde ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayacak aylık gelire sahip olmadığına kanaat edildiğinde ödemeler onaylanmaktadır. En önemlisi çocuklarına bakabilecek gücü olan aileler bu tarz yardımlara başvurmamalıdır. Çünkü gereksiz başvurular esas yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşmayı engellemektedir.

https://edirnejethaber.com/baskan-erdogan-acikladi-40-42-55-yasinda-erken-emeklilik-ve-yuksek-maas/