Beklenen Kar Yağışı Geliyor! Uzman İsim Kar Yağışının Ne Zaman Başlayacağını Açıkladı

Beklenen Kar Yağışı Geliyor! Uzman İsim Kar Yağışının Ne Zaman Başlayacağını Açıkladı
Kuraklık korkusu tüm yurdu sarmışken beklenen müjde geldi. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tüm Türkiye için kar yağışı uyarısı yaptı ve tarih verdi.Yurtta önceki sene yaşanan kış, bu sene yerini kuraklığa bıraktı. Önceki...

Kuraklık korkusu tüm yurdu sarmışken beklenen müjde geldi. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tüm Türkiye için kar yağışı uyarısı yaptı ve tarih verdi.

Yurtta önceki sene yaşanan kış, bu sene yerini kuraklığa bıraktı. Önceki sene Ocak'ta İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde yağışlar hakim olurken, bu sene ocak ayı yaz aylarından farksız geçti. Kuraklığa ilişkin korkular artmışken Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den kar yağışı açıklaması geldi.

Kerem Ökten, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yeni paylaşımla "Çok güzel gelişmeler var" dedi ve kar yağışını müjdeledi.

Cuma gününü dikkat çeken Ökten, "Müjdelerimi bekleyin" ifadesini kullandı.

Ökten'in Paylaşımında Yer Verdiği İfadeler Şu Şekilde:

"Perşembe gecesi Balkanlara kar, Kıyı Ege ve Cuma günü İstanbul dahil Marmara bölgesine sağanak yağmur gelecek. Daha sonra İç Ege, Göller yöresi ve İç Anadolu'ya kar getirecek. Doğu'da yoğun kar yağışları bekleniyor...

İstanbul ve Marmara bölgesinde hava her geçen saat daha da soğuyacak. Özellikle sabahleyin sıkı giyinmelisiniz. Cuma günü sağanak yağışlar geliyor... #İstanbul

Kar ile ilgili İstanbul dahil olmak üzere çok güzel gelişmeler var. Müjdelerimi bekleyin...

Ankara'da Cuma gecesi kar bekleniyor.

Konya'da Cuma gecesi lapa lapa kar bekleniyor. Cephe çok kuvvetli olduğu için yağış yaklaşınca sıcaklıklar gece de olsa bir miktar yükselecek; bu nedenle kar yerde cıvık örtü oluşturacak. Sonraki geceler buzlanma var. 

Kayseri'den Doğu'ya giden yol, bu sefer yolcu değil kar taneleri taşıyacak. Cuma gecesi Kayseri'de ve sabaha karşı Doğu Anadolu'da kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Erciyes ve Palandöken kayak merkezleri de rahat bir nefes alacak.

İstanbul Çatalca'da ilk kar yağışı da görülmeye başlandı."